Hírek


Rendhagyó tanórák a tűzvédelem jegyében Bács-Kiskun megye negyvenkilenc felső tagozatos osztályában
2018. december 12. 12:12

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű országos kampányt ősszel indította útjára a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tűzvédelmi és a megfelelő fűtési szabályok betartására, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, mely környezettudatos gondolkodás nagymértékben hozzájárulhat a tüzek - ezen belül is a szabadtéri- és a lakástüzek - megelőzéséhez.

Megyei események
2018. december 12. 07:58

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A füstérzékelő életet menthet – 51 füstérzékelő növeli a biztonságot Bács-Kiskun megyében
2018. december 11. 07:56

A felelősségteljes gondolkodás, a figyelmesség, az öngondoskodás nagyon sok esetben megóvhat bennünket és a körülöttünk élőket. Egy tűzeset észlelésénél sincs ez másként. Egy valós veszélyhelyzetnél fontos a gyors helyzetfelismerés és a felelősségteljes gondolkodás és cselekvés, hiszen minden perc értékes az emberi élet és az ingatlanok, vagyontárgyak megóvása érdekében.

Megyei események
2018. december 11. 07:55

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

„Ne feledd, Mikulás! Hajnalban vár rád a cipőm az ablakban!”*
2018. december 06. 18:39

Gyerekként mindannyian írtunk levelet a Mikulásnak. Lehet, hogy papírra ákombákom betűkkel, de az is lehet, hogy csak gondolatban fogalmaztuk meg a kívánságainkat. Remélve, hogy a nagyszakállú jóságos Öreg meghallgat bennünket és a csomagban ott lapul majd a várva várt kisautó, vagy a hajas baba. Az idő azonban nem áll meg, a gyermekből felnőtt lesz, de mindig lesz egy csillogó szemű kis lurkó, aki várja a Mikulást. Most ezeknek a kis lurkóknak mi fogjuk a kezét és épp úgy izgulunk, mint annak idején a mi szüleink tették.

Szakmai konferencia Bács-Kiskun megyében
2018. december 06. 15:21

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara adott otthont a Nemzetközi Árvízvédelmi Konferenciának, Baján. A konferencia témája, valamint az árvízvédelemmel kapcsolatosan elhangzott előadások nagyszámú érdeklődőt vonzottak a rendezvényre.

Megyei események
2018. december 06. 09:00

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Küzdősportokban is kőkemény a Bács-Kiskun megyei tűzoltó – Bronzérem került Farkas Zsolt nyakába
2018. december 05. 07:30

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hatodik alkalommal rendezte meg a Budo- és Küzdősport Gálát, Budapesten. A rangos sporteseményen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Farkas Zsolt tű. főtörzsőrmester, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója vett részt. Farkas Zsolt WAKO K1 amatőr full contact férfi -95kg kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott.