Hírek


Garázs égett Kiskőrösön - Megyei események
2019. augusztus 23. 07:40

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Belügyminiszteri elismerés - Tűzoltósági tanácsos lett Bene László tűzoltó főtörzszászlós
2019. augusztus 22. 12:23

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Bene László tűzoltó főtörzszászlósnak, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítójának. Az elismerést Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, általános főigazgató-helyettes adta át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Soltvadkerten - Megyei események
2019. augusztus 22. 07:46

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten
2019. augusztus 21. 15:06

Az elmúlt hét változékony, hőséggel, máskor erős széllel járó időjárása miatt számos helyen elmaradt a szúnyoggyérítés. A héten az augusztus 20-i hosszú hétvégi szabadtéri rendezvények miatt csak szerdán kezdődik a szúnyoggyérítés, elsősorban a múlt hétről áthúzódó kezeléseket végzik el a szakemberek.

Lakóépület égett Kecskeméten - Megyei események
2019. augusztus 21. 08:04

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személyautó ütközött Kecskemét határában
2019. augusztus 15. 18:30

Összeütközött két személyautó az 5-ös számú főúton, Kecskemét határában, csütörtök délután. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi az árokba csapódott és az oldalára borult. A balesetben ketten megsérültek. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos és lajosmizsei önkormányzati tűzoltók stabilizálták a felborult autót, és egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az összeroncsolódott járműből, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kamionok ütköztek az 52-es főúton
2019. augusztus 15. 18:01

Két kamion ütközött össze az 52-es számú főút, Kecskemét és Fülöpszállás közötti szakaszán, csütörtök délután. A balesetben két ember megsérült. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert az egyik összeroncsolódott kamionból, majd átadták őt a mentőknek, a helyszínt pedig a rendőrségnek.

Közlekedési balesetek - Megyei események
2019. augusztus 15. 08:23

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.