Hírek


Heves vihar, erdőtűz - komplex katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat
2018. június 22. 09:53

Komplex katasztrófavédelmi együttműködési és törzsvezetési gyakorlatot szervezett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mely több helyszínen adott feladatokat a résztvevőknek. A gyakorlat célja volt, hogy a védelmi igazgatásban közreműködő szervek, a polgári védelmi szervezetek, valamint az együttműködők begyakorolják és összehangoltan végezzék egy rendkívüli időjárás következményeinek felszámolását, mind a lakosságvédelmi, mind a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat. A komplex gyakorlat magába foglalt műszaki mentési, felderítési, terepvezetési és navigációs, valamint törzsvezetési elemeket.

Megyei események
2018. június 22. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Ünnepi állománygyűlés Kalocsán: Új parancsnok, új gépjárműfecskendő
2018. június 21. 17:25

Ünnepélyes keretek között iktatták be a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új parancsnokát és állították szolgálatba azt az új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet, mely a Kalocsai Tűzoltóságon teljesít szolgálatot.

Még magasabbra léptek a dobogón a megyei tűzoltók – Ezüstérem született csapatban a Gróf Széchenyi Ödön XIV. Országos Tűzoltósport-versenyen
2018. június 20. 16:47

A Gróf Széchenyi Ödön XIV. Országos Tűzoltósport-versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. A háromnapos rendezvényen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kiskunhalasi, a Kiskunfélegyházi és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság válogatottja képviselte, akik sikeresen helytálltak a megmérettetésen.

Megyei események
2018. június 20. 09:09

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Köszönet a kiváló együttműködésért
2018. június 19. 11:21

A tűzoltók az állampolgárok segítésén túl fontos közösségszervező, értékteremtő szerepet töltenek be, jó példát mutatva mindenkinek és mintát adva a fiataloknak. A diákok oktatásában, ismereteiknek bővítésében való közreműködéssel kapcsolatosan fejezték ki köszönetüket a pedagógusok Kiskunhalason.

Figyelem üzembentartók! Veszélyes üzem! Van megoldás a gépjárműtűzre!
2018. június 19. 07:34

Az elmúlt időszakban sok esetben riasztották a tűzoltókat személyautók tüzéhez Bács-Kiskun megyében. Indokoltnak és aktuálisnak tartjuk néhány hasznos információ közreadását.

Megyei események
2018. június 19. 07:30

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.