Hírek


Szolgálatba állt a magyar fejlesztésű gépjárműfecskendő a 25 éves évfordulóját ünneplő Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon
2017. október 18. 16:07

Ünnepélyes keretek között szentelték fel és áldották meg azt az új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet, mely megalakulásának 25 éves évfordulóját ünneplő Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot. A gépjárműfecskendő indítókulcsát dr. Pintér Sándor belügyminisztertől, dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei igazgató vette át Budapesten, a Hősök terén szeptemberben.

Megyei események
2017. október 18. 09:35

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2017. október 17. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Indul a fűtési szezon!
2017. október 13. 15:43

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd. A biztonságos működéshez elengedhetetlen néhány fontos szabály betartása:

Központi labor fejlesztése
2017. október 13. 15:37

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Állj közénk, Te is lehetsz igazi életmentő: Adj vért!
2017. október 13. 09:17

A tűzoltók hivatása az életmentés, az anyagi javak védelme. A véradás egy remek alkalom arra, hogy a civil állampolgárok is életet mentsenek! Bács-Kiskun megyében több napon és több helyszínen adták vérüket az önkéntesek a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából - a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen - szervezett véradáson. Fontos, hogy minél többen megismerjék a véradás jelentőségét, hiszen váratlan, tömeges méretű baleset, tűzeset, katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér jelenléte emberéleteket menthet.

Tapasztalatok feldolgozása a hatékonyság növelése érdekében – Kollégánk előadása a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
2017. október 12. 18:21

Megyénkben az év első felében két idősek otthonában - Bácsborsód, Ballószög - keletkezett tűz. Mind a két tűzesetnél mindenki tudta, hogy mi a feladata és a legjobb tudása szerint hajtotta végre. Ennek köszönhetően, a komoly veszéllyel fenyegető tűzesetek során minden embert sikerült időben kimenteni és az anyagi kárt a lehető legkisebbre szorítani. A bácsborsódi tűznél, mind az ellátottak, mind az értékek mentésében nyújtott kimagasló segítségnyújtásért elismerést vehettek át a dolgozok.

Megyei események
2017. október 10. 08:08

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.