Hírek


Figyelem üzembentartók! Veszélyes üzem! Van megoldás a gépjárműtűzre!
2019. október 18. 09:19

Az elmúlt időszakban sok esetben riasztották a tűzoltókat gépjárművek tüzéhez Bács-Kiskun megyében. Indokoltnak és aktuálisnak tartjuk néhány hasznos információ közreadását.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Tompán - Megyei események
2019. október 18. 08:14

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kisbusz égett Kiskunfélegyháza határában - Megyei események
2019. október 17. 07:50

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személyautó motortere égett - Megyei események
2019. október 16. 07:58

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teherautó pótkocsija égett Mélykút közelében - Megyei események
2019. október 15. 08:08

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Társasház tetőterében keletkezett tűz Tiszakécskén - Megyei események
2019. október 14. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Műszaki mentések - Megyei események
2019. október 10. 08:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Véradás – Önzetlen segítség
2019. október 09. 16:18

Mit is jelent a véradás? Mást jelent annak, aki adja és mást jelent annak, aki kapja. A cél azonban közös, az ÉLET! A véradó életet ad, aki kapja a vért, egy új esélyt kap az életre. A tűzoltók hivatása az életmentés, az anyagi javak védelme. A civil állampolgároknak is lehetősége nyílik az életmentésre a véradások alkalmával. Így történt ez most is! Hiszen Bács-Kiskun megyében több napon és több helyszínen adták vérüket az önkéntesek - a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából - a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradásokon. A mostani véradásnak volt egy speciális küldetése is. A tűzoltók és a civilek - nagy számban - irányított véradás szándékával jelentek meg, hogy Gereben Lívia, fiatal kosárlabdázót segítsék vérükkel.