Hírek


Vihar okozta károk felszámolása - Megyei események
2019. június 18. 07:52

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Intenzív szúnyoggyérítés – 436 településen, százezer hektáron dolgoznak a héten
2019. június 17. 12:37

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg.

Megyei események
2019. június 14. 09:31

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun megyében
2019. június 14. 07:57

Bács-Kiskun megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2019. június 14-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Ismét csúcsra járatva a tűzoltók Kecskeméten - V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság Bács-Kiskun megyében
2019. június 13. 08:04

Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság résztvevői – talán a nyár egyik legmelegebb napján - nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint az Alföld közepén meghódítani egy dombot. A versenyzők, akik az ország számos pontjáról érkeztek, elszántan küzdöttek először a súlyokkal, majd a kecskeméti Vízmű-domb „lankáival”. A rutinos versenyzők előre kidolgozott stratégiával érkeztek, hogy a korábbi eredményeiket túlszárnyalják, és szép számmal akadtak olyanok is, akik először álltak rajthoz ezen a bajnokságon.

Árokba csapódott egy autó Páhi közelében - Megyei események
2019. június 13. 07:50

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

„PUMP&RUN” - Információk
2019. június 11. 11:33

Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont Kecskeméten, június 12-én.

Bács-Kiskun megyei diákok sikere az országos alkotói pályázaton
2019. június 11. 10:25

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat 2019. évi díjátadó ünnepségét. Az előző évekhez hasonlóan idén is óvodások, általános iskolások és középiskolások vehettek részt a kreatív megmérettetésen.