Hírek


Szoros küzdelemben dőlt el, hogy kik Bács-Kiskun megyében a legjobb tűzoltó sofőrök
2019. április 18. 16:16

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából harminc versenyző, két kategóriában - ügyintézői gépjármű és készenléti szer - szállt versenybe, az erre a célra kialakított vezetéstechnikai pályán, a közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóján, Baján a RO-RO hajókikötőben.

Megyei események
2019. április 17. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Rendvédelemért Emlékérem
2019. április 16. 16:42

A Magyar Rendvédelmi Kar 2013-ban alapított Rendvédelemért Emlékérmet Bács-Kiskun megyéből Urbán Imre, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa vehette át, a rendvédelem területén teljesített kiemelkedő munkájáért.

Megyei események
2019. április 16. 09:29

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2019. április 15. 07:53

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kitartás, csapatszellem, taktika - Általános és középiskolás diákok a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen
2019. április 11. 16:25

A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjén azok az általános és középiskolás diákok szálltak versenybe a megye legjobbja címért, akik a helyi versenyeken az első helyezést szerezték meg. Az elmúlt héten a katasztrófavédelmi kirendeltségeken, hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon megrendezett helyi versenyekre - a korábbi évekhez hasonlóan - több száz versenyző érkezett, hogy összemérjék tudásukat, ügyességüket.

Az idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására
2019. április 10. 14:43

A központi költségvetésben a tavalyi évhez hasonlóan összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió forintra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak.

Pályázat roma fiataloknak
2019. április 10. 11:14

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére.