Hírek


Közlekedési balesetek a megyében - Megyei események
2019. május 27. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Gyermeknap a tűzoltóságokon Bács-Kiskun megyében
2019. május 26. 22:10

Megnyitották szertárkapuikat megyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok kicsik és nagyok előtt, gyermeknap alkalmából.

Tűzoltás, kismotorfecskendő-szerelés, horoglétra-mászás - megyei tűzoltósport-verseny Kiskunhalason
2019. május 23. 18:33

A tűzoltók mindennapi feladataik kapcsán sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor a fizikai teherbírásukat teszi próbára egy-egy feladat. A megyei tűzoltósport-verseny remek alkalom arra, hogy a megye hivatásos tűzoltói felkészülhessenek a mindennapok kihívásaira, és hogy - szervezett keretek között - összemérhessék erejüket horoglétra-mászásban, kismotorfecskendő-szerelésben, százméteres akadályfutásban és négyszer százméteres váltóversenyben. A megyei fordulónak a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság adott otthont, május 23-án.

Rendezvények tűzvédelme – konferencia Soltvadkerten
2019. május 23. 16:04

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja konferenciát tartott, május 23-án, Soltvadkerten. A rendezvény célja a szabad- és zárttéri rendezvényekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatok gyakorlatias feldolgozása és azok megosztása volt.

Újra „PUMP&RUN” Kecskeméten
2019. május 23. 11:40

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont Kecskeméten, június 12-én.

Rendezvények tűzvédelme konferencia Soltvadkerten
2019. május 22. 13:53

Konferenciát szervez a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja 2019. május 23-án, Soltvadkerten.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok
2019. május 21. 08:12

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Képzelet, valóság, színek, grafikák - alkotói pályázat eredményhirdetése Kecskeméten
2019. május 17. 11:38

Az idei évben több mint száz pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára, a megye egész területéről. A márciusban meghirdetett pályázatra, tűzoltói beavatkozásokat bemutató műveket vártak a szervezők. A színes rajzok, festmények – és egyéb leleményes technikával készült remekművek – azt tükrözik, hogy a gyermekek fantáziájának semmi sem szab határt. Az óvodások és az iskolások is színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó képet, grafikát készítettek.