Hírek


Megyei események
2018. március 23. 08:07

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szakmai konferencia a biztonság jegyében
2018. március 22. 16:16

Széles körű szakmai összefogással rendezték meg március huszonkettedikén a jubileumi, X. Országos Kéménykonferenciát Kecskeméten. A találkozón az aktualitások kerültek terítékre: az előadók ismertették az átalakult kéményseprőipari tevékenységet, a kéményseprő gyakorlatot és tapasztalatokat, a tüzelőberendezések fejlődését, és kiemelten foglalkoztak a szén-monoxid okozta balesetekkel, illetve a környezetet kímélő, megfelelő tüzelőberendezésekkel is.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. március 21. 13:58

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.

Megyei események
2018. március 21. 07:40

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2018. március 20. 07:39

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2018. március 19. 09:53

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 18 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tűzoltói beavatkozások
2018. március 18. 07:08

Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, egy autószállító tréler okozott forgalmi akadályt, szombatról vasárnapra virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a tréleren szállított járművet, majd csörlő és kéziszerszámok segítségével megszüntették a forgalmi akadályt, a helyszínt átadták a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Árokba borult egy személyautó az M5-ös autópályán
2018. március 17. 21:21

Letért az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, szombaton este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Elsődleges információ szerint a balesetben nem sérült meg senki.