Hírek


Megyei események
2015. szeptember 25. 08:24
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön kora délután Kecskemét külterületén egy hatvan négyzetméteres családi ház villanyórája égett, a tűz továbbterjedt a ház belsejébe, ahol berendezési tárgyak is meggyulladtak. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Csütörtökön délután az 51-es főúton, Bátmonostoron egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. Az ütközés következtében a teherautó az oldalára borult, a személyautó árokba hajtott. A balesetben négyen sérültek meg. Nagybaracskáról a katasztrófavédelmi őrs tűzoltói rövid időn belül a balesethez értek, feszítővágó segítségével megkezdték az egyik beszorult sérült kimentését. Pár percen múlva megérkeztek a bajai hivatásos tűzoltók is és együttes erővel folytatták a munkálatokat. A gépjármű másik beszorult sérültjét feszítővágó és feszítő henger segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek

Péntekre virradó éjszaka Tasson, a Széchenyi úton egy személygépkocsi árokba hajtott. Személyi sérülés nem történt. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó gépjárművet kivontatták az árokból.

Pénteken kora reggel érkezett a bejelentés, miszerint Foktőn, a Szent János utcában egy romos épület összedőlt. Az épületben egy ember tartózkodott, aki az egyik gerenda alá szorult. A kalocsai hivatásos tűzoltók a lakót kézi erővel szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az épület lakhatatlanná vált, a lakó elhelyezése megoldott.

Csütörtökön két esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.