Hírek


Mindenkinek van dédelgetett álma
2017. június 01. 15:16
„Neked munka, Nekem álom” nemzetközi program hazánkban 2017-ben Budapesten és 19 megyében akkreditált civil szolgáltatók és fogyatékos üggyel foglalkozó civil szervezetek együttműködésével valósul meg. A szervezők felkérésére a programhoz a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott. Egy fogyatékkal élő résztvevő tölthetett el egy napot a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Ezen a napon a programra jelentkező fiatalember megtekinthette azt a munkakört, beosztást, mely számára érdekes és régóta dédelgetett vágya volt testközelből is megismerni. Egy napra kipróbálhatta álmai munkáját. A program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra és kölcsönös tapasztalatszerzésre, egy „álom megvalósítására”.

A fogyatékkal élő embertársaink részesei a társadalomnak. A fogyatékkal élő embereknek az egészséges emberekkel azonos, egyenlő jogaik vannak, joguk van az emberi méltósághoz, az egyenlő elbánáshoz, a független élethez és a társadalomban történő teljes körű részvételhez. Fontos, hogy a közösség támogassa azokat a tagjait is, akik külön odafigyelést igényelnek.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Mindenkinek van dédelgetett álma Mindenkinek van dédelgetett álma Mindenkinek van dédelgetett álma
>>> További képek a galériában <<<