Hírek


Megyei események
2017. július 17. 07:50
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután Kalocsán egy nádtetős épület tetőszerkezete égett két négyzetméteren. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Csengődnél egy személygépjármű letért az úttestről és fának ütközött, szombaton éjszaka. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a személygépjárművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Vasárnap délután Dunaföldváron, a Mély úton egy használaton kívüli, domboldalban található borospincében keletkezett tűz. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A Kiskőrös és Csengőd közötti vasútvonal mentén, hat-nyolc kilométer hosszú szakaszon avar és száraz aljnövényzet égett több helyen, vasárnap délután. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az akasztói, a kiskőrösi, a csengődi és a tabdi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A hétvégén kilenc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, hat esetben kérték a segítségüket letört nagyméretű faágak és kidőlt fák eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI archívum