Hírek


Megyei események
2017. október 09. 08:09
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken reggel Lajosmizsén, a Dózsa György úton egy személygépjármű motortere égett. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a jármű motorterét visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Csátalján, a Jókai Mór utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék beizzott, pénteken délelőtt. A nagybaracskai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a kazánból az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőnek a helyszínt átadták.

Két személygépjármű ütközött össze Kiskunmajsán, a Csontos Károly utcában, pénteken délután. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást elvégezték, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Tűz keletkezett egy lakóépület egyik helyiségében Kiskunmajsán, a Lajosváros utcában, pénteken délután. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton délután Kiskunfélegyházán, a Hunyadi utcában egy villanyoszlop füstölt a betongyám és a faoszlop találkozásánál. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tűzet eloltották.

Összeütközött egy kombájn és egy személygépkocsi Solt térségében, az 51-es főúton a Dunaegyháza felé vezető szakaszon, szombaton délután. A gépkocsi vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. A solti hivatásos és a solti önkéntes tűzoltók a személyautót áramtalanították.

Lakitelek térségében a 44-es számú főúton egy kamion és egy személygépjármű ütközött, vasárnap hajnalban. A balesetben nem sérült meg senki. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Vasárnap este Ágasegyháza határában, az 5301-es számú úton egy személygépkocsi letért az úttestről és felborult. A balesetben nem sérült meg senki. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fa eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.