Hírek


Megyei események
2017. december 05. 09:17
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baján, a Pető utcában egy lakóház kéményében a lerakódott korom, kátrány égett, hétfőn este. A bajai hivatásos tűzoltók a kandallóból az éghető anyagot eltávolították, a kéményben az izzást megszüntették és a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a csengelei pihenő közelében, hétfőn este. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Dunaföldváron, az Alsó Bölcske utcában egy lakóingatlan kéményében a lerakódott égéstermék beizzott, hétfőn késő este. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók a tüzelő- fűtőberendezésből eltávolították az éghető anyagot és értesítették a kéményseprőt.

Kedden hajnalban, Dunaföldváron, a Beszédes soron teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres nyitott mezőgazdasági szín, melyben százötven szalmabála és két ló volt. A tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt a két lovat kivezette az épületből. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.