Hírek


Megyei események
2017. december 06. 08:10
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi házhoz épített, megközelítőleg ötven négyzetméter alapterületű melléképület égett teljes terjedelmében Tiszakécskén, a Kert utcában, kedden délelőtt. A tűz a főépület tetőszerkezetére is átterjedt. A tiszakécskei önkormányzati, a tiszakécskei önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az épületből, ezt hőhatás nem érte, egy másik gázpalack még korábban felrobbant. A tűzesetben senki nem sérült meg. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Szabadszálláson, a Honvéd út és a Hajcsár utca kereszteződésében, szerda kora reggel. A balesetben egy ember megsérült. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a sérültet kézi erővel szabadították ki a járműből, majd átadták a mentőknek.