Hírek


Megyei események
2018. január 08. 09:46
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunhalason, a Polgár utcában összehordott szemét égett, szombaton délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött Dunaföldváron, a Paksi utcában, szombaton délután. Az autóban egy ember utazott, aki életét vesztette a balesetben. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt.

Felborult egy személygépkocsi Kiskunfélegyházán, a Csongrádi úton, szombaton este. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Két személyautó ütközött össze Lajosmizsén, a Bajza utcában, vasárnap délben. A balesetben nem sérült meg senki. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunfélegyházán, az Arany János utcában egy lakóház betápláló gázvezetéke megsérült, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig, egy vízsugár védelme mellett, kéziszerszámokkal elszorították a vezetéket.

Kecskemét és Hetényegyháza között két személygépjármű ütközött, vasárnapról hétfőre virradóra. A balesetben nem sérült meg senki.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárműveket kéziszerszámokkal áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén öt esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI - archívum