Hírek


Megyei események
2018. február 07. 07:50
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépkocsi letért az útról és az árokba borult az 53-as számú főúton Kiskőrös és Soltvadkert között, kedden délelőtt. Személyi sérülés nem történt. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a gépkocsit kerekeire állították és áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kedden este Jánoshalmán, a Kápolna utcában egy megközelítőleg nyolcvan négyzetméter alapterületű lakóépület kéményében keletkezett tűz, mely átterjedt az egyik szoba stukatúros mennyezetére. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a mennyezetet megbontották a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, a kéményseprőt értesítették. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz és egy esetben nehezen megközelíthető helyen lévő beteg mentőautóhoz szállításában.