Hírek


Megyei események
2018. február 08. 08:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összedőlt egy romos, lakatlan melléképület Akasztón, a Szabadság utcában, szerdán délelőtt. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a területet körbekordonozták, a helyszínt átadták Akasztó polgármesterének. Személyi sérülés nem történt.

Gyalogost gázolt egy autóbusz Kecskeméten, a Piaristák terén, szerdán késő délután. A gyalogos a helyszínen életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével kiemelték a jármű alól a baleset áldozatát, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A buszon nem sérült meg senki.

Egy fürdőszobai elektromos melegítőnél keletkezett tűz Kecskemét külterületén egy lakóépületben, szerdán éjszaka. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a melegítő közelében lévő parázslást eloltották, az épületet átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Csütörtökön hajnalban Kecskeméten, a Fráter György utcában lévő egyik lakásban egy fotelben elektromos melegítő okozott tüzet, a lakás füsttel telítődött. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, és az épületet átszellőztették. A tűzben nem sérült meg senki.