Hírek


Megyei események
2018. február 12. 10:07
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze a Kecskemétet elkerülő, 445-ös úton, pénteken délután. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két sérültet emeltek ki kézi erővel és áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Pénteken délután az M5-ös autópálya, Szeged felé vezető oldalán Kecskemét és Lajosmizse között két személygépkocsi ütközött. A balesetben nem sérült senki. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Teljes terjedelmében égett egy lakóépület tizenkét négyzetméteres kazánháza Nyárlőrinc külterületén, szombaton délután. A nyárlőrinci önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzben nem sérült meg senki.

Szombaton délután Kecelen, a Móra Ferenc utcában egy kályhából kiesett, parázsló fa a lakóépületet befüstölte. A helyszínen tartózkodók a parázslást megszüntették. A keceli önkormányzati tűzoltók a szükséges utómunkálatokat elvégezték, az épületet átszellőztették.

Egy társasház második emeletén lévő lakásában konnektor és szőnyeg égett Kiskunhalason, a Kossuth utcában, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy porral oltóval eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.