Hírek


Megyei események
2018. február 14. 08:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépjármű és egy kisteherautó ütközött össze Kecskeméten, a Csalánosi út és a Zápor utca kereszteződésében, kedden délelőtt. A balesetben nem sérült meg senki. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy kutya beleesett egy elhagyatott ingatlan udvarán található 1.5 méter mély gödörbe Kerekegyházán, kedden délután. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az állatot a gödörből kimentették létra segítségével. Az eb nem sérült meg.

Egy megközelítőleg ötven négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett Jakabszállás külterületén, kedden éjszaka. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók az oltási munkálatok közben az épületben három gázpalack maradványait találták.

Keddről szerdára virradóra, az 52-es számú főúton Kecskemét határában egy kamion az oldalára borult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépjármű árokba csúszott Bácsalmás közelében, az 5312-es úton szerdán hajnalban. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet drótkötél segítségével kivontatták. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faág eltávolításához.

 

Fotó: Kerekegyháza ÖTP