Hírek


Megyei események
2018. március 07. 08:18
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szabadszálláson, a Honvéd utcában egy lakóépületben lévő cserépkályhából a füst visszaáramlott a lakótérbe, kedden délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a cserépkályhából az éghető anyagot eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék izzott, parázslott Kerekegyházán, az Akácfa utcában, kedden este. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az izzást megszüntették, a kéményseprőt értesítették.

Kiskunmajsán, az Ady Endre utcában egy kétszintes családi házban a kéményből a füst visszaáramlott a lakótérbe, kedden éjszaka. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiszellőztettél az épületet, kazánból az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.  A mentők két embert kórházba szállítottak füstmérgezés gyanújával.

Baján, a Róka utcában egy vályogfalazatú ingatlan szoba helyiségének falazata megdőlt, szerdán hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltók a mestergerendát alátámasztották, majd a födém és a mestergerenda aládúcolását elvégezték. A lakó elszállásolása megoldott. Személyi sérülés nem történt.