Hírek


Éremesőt hozott az V. Bácskai Sárkánypárbaj a bajai tűzoltóknak
2018. március 07. 11:49
A Bajai Sportuszodában rendezte meg a DÉMÁSZ-REZÉT SE az V. Bácskai Sárkánypárbajt, március 3-án. A bajai hivatásos tűzoltók két csapattal neveztek a felnőtt amatőr kategóriába. A tizenegy csapatot felvonultató mezőnyben az előkelő második és ötödik helyezést szerezték meg a tűzoltók.

A megmérettetésen 6-6 fős csapatok küzdöttek egy hajóban, egymással szemben ülve. A verseny feltételeinek megfelelően minden csapatban minimum kettő hölgynek is kellett lenni. A fordulókban az a nyertes, aki előbb tolja el a másik csapatot két méter távolságra. Amennyiben egy perc alatt nem dől el a csata, úgy újra indítják a futamot. Ez szükség szerint ismétlődik az egyik csapat győzelméig. A versenyt általános iskolás, középiskolás, felnőtt amatőr, felnőtt nyílt és +40 kategóriákban hirdették meg.

Eredmények

  1. Salasari Somborski 1
  2. Speed Dragons II. (bajai tűzoltók)

Holczer László tű. főtörzsőrmester, Vida Péter tű. őrmester, Peity Gavrán tű. főtörzsőrmester, Gyulánszki Milán tű. őrmester, Vida Adrienn, Vörös Enikő.

  1. Baja Dragons
  2. Gemenci Sárkányok
  3. Speed Dragons I. (bajai tűzoltók)

Tóth Zsolt tű. százados, Nagy István tű. zászlós, Göbl Máté tű. őrmester, Rapcsák János tű. őrmester, Rizsányiné Kiss Rózsa, Göblné Kohl Beatrix

5.   Forgatónyomaték 2.0
7.   Bajai Spartacus Amatőr
7.   EJF Vízfacsarók
7.   Salasari Somborski 2
7.   NKE VTK
7.   EJF Acélcápák

A felnőtt nyílt kategóriában is képviseltette magát a bajai tűzoltóság, ahol Márton Mihály tű. százados és Király Dávid tű. őrmester a Bajai Spartacus sárkányhajós csapat tagjaiként első helyet szereztek.

A csapatversenyekkel párhuzamosan egyéni versenyszámban, a sárkányhajó ergométer versenyre is lehetett nevezni. A nyílt ffi felnőtt kategóriában Király Dávid tű. őrmester első, Gyulánszki Milán tű. őrmester harmadik helyezést szereztek. A ffi +40-es kategóriában Márton Mihály tű. százados első helyezést ért el.

 

Fotó: Baja HTP

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Éremesőt hozott az V. Bácskai Sárkánypárbaj a bajai tűzoltóknak Éremesőt hozott az V. Bácskai Sárkánypárbaj a bajai tűzoltóknak Éremesőt hozott az V. Bácskai Sárkánypárbaj a bajai tűzoltóknak