Hírek


Megyei események
2018. március 12. 08:05
Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében, szombaton reggel. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az árokba borult Kunszállás térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, szombaton délelőtt. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit kerekeire állították és áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Akasztón, a Bacsó Béla utcában egy lakóépület villanyórája felett lévő biztosítéktábla füstölt, szombaton éjszaka. Az akasztói önkéntes tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, füstölést nem tapasztaltak, az épületet áramtalanították, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Kiskunhalas külterületén egy hétvégi ház villanyóraszekrénye égett. A tulajdonos porral oltóval a tüzet eloltotta. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték és az áramszolgáltató szakemberét értesítették.  Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.