Hírek


Megyei események
2018. április 16. 09:27
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött Dunaföldvár és Paks között a 6-os számú főúton, vasárnap délelőtt. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Jánoshalmán, a Bajai utcában egy személygépkocsi motortere égett, vasárnap délután. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a járművet átvizsgálták és áramtalanították.

Megközelítőleg kétszáz nagyméretű szalmabála égett Hercegszántón, a Bocskai utca mellett. A lángok szombaton délután csaptak fel, a nagybaracskai és a bajai hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével vasárnap délutánra oltották el a tüzet. Az erős füst miatt a közelben élőket arra kérték, hogy az oltási munkálatok ideje alatt tartsák zárva lakásaik ajtaját, ablakait. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakatlan épületben keletkezett tűz Jánoshalmán, a Rokkant utcában, vasárnap késő este. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Vasárnap négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket leszakadt, nagyméretű faág eltávolításához.