Hírek


Megyei események
2018. május 07. 08:05
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 13 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután Uszódon, a Rákóczi utcában egy száz négyzetméteres lakóépületnek két szobájában berendezési tárgyak égtek. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy munkagép kaszálás közben megrongált egy gázvezetéket Csengődön, a Jókai Mór utcában, szombaton délután. A kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók egy vízsugár védelme mellett a vezetéket elszorították, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Három személygépjármű égett Baján, a Bartók Béla utcában, vasárnap hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

A hétvégén nyolc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.