Hírek


Megyei események
2018. május 09. 07:49
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kalocsán, a Szent István király úton egy közintézmény bejárata feletti vakolat hullott, kedden délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók a gyalogosokat veszélyeztető, meglazult vakolatot magasbólmentő segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Az oldalára borult egy fát szállító tehergépjármű Borota külterületén, kedden délután. A jánoshalmai önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a jármű vezetőjét, majd átadták a sérültet a mentőknek, a helyszínt pedig a rendőrségnek.

Egy kisbusz motortere füstölt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, keddről szerdára virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a motorteret hőkamerával átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt.

Kedden két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fák eltávolításához.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI archívum