Hírek


Felcsaptak a lángok a rajzokon – alkotói pályázat
2018. május 10. 11:38
Minden évben szép számban érkeznek alkotások az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára, a megye egész területéről. A márciusban meghirdetett pályázatra, tűzoltói beavatkozásokat bemutató pályaműveket vártak a szervezők. A gyermekek fantáziájának semmi sem szabott határt, hiszen az óvodások és iskolások színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó rajzokat készítettek.

A zsűri tagjai nem voltak könnyű helyzetben, összetett szempontrendszer szerint értékelték a műveket. Volt olyan alkotás, melynél a kép dinamikája, egy másiknál a színvilága és a gyermeki látásmódja tette egyedivé a „kis” művész munkáját. A kreativitás és változatosság, a meseszerű megjelenítés, vagy a valóság már, már teljes mértékű visszaadása egyaránt megjelent a művekben. Az eredményhirdetésen a gyermekek izgatottan várták mikor is hangzik el a nevük. Kicsik és nagyok kipirult arccal vették át az ajándékokat.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bíráló bizottság elnöke Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. A bizottság elnöke és a bizottság tagjai Szabóné Bognár Anikó, a Cifrapalota vezetője, Mészáros Zsófia, a Digitális Oktatási Központ vezetője, Nyúl Zsuzsanna, a Kecskemétfilm Kft. rajzolója, animátora és Jámbor Csaba, a Gong FM programigazgatója hosszas egyeztetést követően az alábbiak szerint döntött

Eredmények:

Rajz - óvodás korcsoport

I.helyezés Szanka Nóra

II.helyezés Antalovics Jonatán

III.helyezés Prohászka Ronald

Szabadkézi grafika kategóriában

I. korcsoport

I.helyezés Csővári Misell

II.helyezés Csillag Áron

III.helyezés Héjjas Eszter

Szabadkézi grafika kategóriában

II. korcsoport

I.helyezés Facskó Virág

II.helyezés Rózsa Máté

III.helyezés Balla Ivett

Szabadkézi grafika kategóriában

III. korcsoport

I.helyezés Szabó Nándor

II.helyezés Walter Borka

III.helyezés Fekete Nelli Napsugár

 

Megyénkben a „Legkreatívabb óvoda 2018” címet a dunavecsei Százszorszép Óvoda, a „Legkreatívabb iskola 2018” címet a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nyerte el.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díjain felül a Kecskemétfilm Kft. ajándéktárgyait vehették át a nyertesek.

Gratulálunk!

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Felcsaptak a lángok a rajzokon – alkotói pályázat Felcsaptak a lángok a rajzokon – alkotói pályázat Felcsaptak a lángok a rajzokon – alkotói pályázat
>>> További képek a galériában <<<