Hírek


Megyei események
2018. május 11. 09:44
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskőrös külterületén, egy villanyoszlopon elektromos vezeték égett, csütörtökön reggel. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Csütörtökön délelőtt Kiskunfélegyházán, a Jókai utcában egy lakóépület konyhájában a kályhán hagyott étel meggyulladt, a tűz a szobában felhalmozott hulladékra is átterjedt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók a szomszédos, füsttel telített épületből a rendőrséggel közösen egy embert kivittek, majd a mentőknek átadták.

A hirtelen lezúduló, nagymennyiségű csapadék miatt három esetben kérték a tűzoltók segítségét Baján, csütörtökön délután.

Két személygépjármű ütközött össze Nyárlőrincen, a Vasút utcában, csütörtökön délután. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A járművek áramtalanítását a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók elvégezték, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Baján, a Szivárvány utcában egy esőelvezető csatornába egy kiskutya beszorult, csütörtökön délután. A bajai hivatásos tűzoltók a csatorna fedelét eltávolították, az állatot kiszabadították és átadták a gazdájának.

Egy megközelítőleg ötven négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Tiszakécskén, a Kőrösi utcában, csütörtökön délután. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Szabadszálláson, a Honvéd utcában egy személygépjármű vízzel telített árokba csúszott, csütörtökön délután. A forgalmat akadályozó járművet a szabadszállási önkormányzati tűzoltók az árokból kihúzták. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön este Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc téren két kisméretű szeméttároló égett. A tüzet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fák eltávolításához és három esetben lakásba történő behatoláshoz.