Hírek


Megyei események
2018. június 06. 07:58
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és telefonoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Szalkszentmártonban, a Fő úton, kedden délután. Az ütközés következtében az oszlop a járműre dőlt. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, az oszlopot eltávolították, ezt követően csörlő segítségével kivonatták az autót az árokból, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház egyik szobájában keletkezett tűz Soltvadkerten, a Koltói Anna utcában, szerdán hajnalban. A tűz oltását egy helyszínen tartózkodó ember megkezdte. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megérkeztek és egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűz a ház többi részére nem terjedt át. A tűzoltók a tűzzel érintett szoba átvizsgálása során találtak egy embert, akin már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kedden három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a tűzoltók segítségét megdőlt fa és leszakadt, nagyméretű faág eltávolításához.