Hírek


Megyei események
2018. június 12. 08:43
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Orgoványon, a Molnár Gergely utcában egy személygépkocsi letért az úttestről, a járdán lévők közül két embert elsodort, és egy lakóház kerítésének csapódott, hétfőn hajnalban. A helyszínre elsőként kiérkező orgoványi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, a rövid időn belül kiérkező kecskeméti hivatásos tűzoltókkal közösen a családi ház kertjéből két sérültet kézi erővel a mentőautóhoz vittek, valamint az autó vezetőjét kézi erővel emelték ki a járműből és átadták a mentőknek, a helyszínt pedig a rendőrségnek.

Móricgáton lévő üzemben egy fűrészpor elszívótoronyban fűrészpor izzott, hétfőn reggel. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az üzem szakembereivel az elszívótornyot és a porzsákokat leürítették, majd egy vízsugárral az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze Kiskunhalason, a Kőrösi út és Széchenyi út kereszteződésében, hétfőn délelőtt. A balesetben három ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Solton, a Bokros utcában egy hét méter mély kútba kutya esett, hétfőn este. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói az ebet létra segítségével sértetlenül kimentették.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a tűzoltók segítségét megdőlt fa és leszakadt, nagyméretű faág eltávolításához.