Hírek


Vihar okozta károk felszámolási munkálatai
2018. június 13. 08:13
A kora reggeli órákig a megye területén átvonuló vihar által okozott károk felszámolásával kapcsolatosan több mint ötven bejelentés érkezett.

Kedden éjszaka, tizenegy óra után nemsokkal érkezett az első bejelentés a Bács-Kiskun megyei műveletirányítás központjába, melyben a bejelentő úttestre dőlt fa eltávolításában kérte a tűzoltók segítségét A vihar leginkább Baja, Soltvadkert és Kecskemét vonalában lévő településeket érintette. Jellemzően közúti forgalmat, épületet veszélyeztető kidőlt fákról, leszakadt nagyméretű faágakról tettek bejelentéseket az állampolgárok, de volt, hogy parkoló személygépkocsira dőlt fa, valamint vezetékekre hasadt faágak eltávolítása  miatt kértek segítséget. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végzik, motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolítják el a veszélyt jelentő fákat, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indulnak a következő címre. A beavatkozásoknál nagy segítséget jelent az áramszolgáltató szakembereinek munkája, akik a tűzoltókkal közösen egész éjjel dolgoztak. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

 

Fotó: Kecskemét HTP


 

Kapcsolódó képek:

Vihar okozta károk felszámolási munkálatai Vihar okozta károk felszámolási munkálatai Vihar okozta károk felszámolási munkálatai
>>> További képek a galériában <<<