Hírek


Megyei események
2018. július 02. 08:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 20 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A műszaki mentések során Kalocsán és térségében tizenhét, valamint Kecskeméten egy esetben kidőlt fák és leszakadt faágak, két esetben pedig az erős szél által megbontott tetők adtak munkát a tűzoltóknak. A kalocsai és a kecskeméti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyt jelentő fákat. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Egy személygépkocsi füstölt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében, vasárnap kora délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Tarló égett megközelítőleg egy hektáros területen Uszódon, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Vasárnap még egy esetben riasztották a kalocsai hivatásos tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI archívum