Hírek


A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíja Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra került
2018. július 02. 16:00
Szakmai továbbképzést és versenyt szervezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi-Technikai Osztálya. Az egyik állomáshelyen a résztvevőknek egy feltételezett tűzeset nyomait kellett rögzíteni, bűnjeleket begyűjteni.

A kétfős versenycsapatoknak a feladat végrehajtására harminc perc állt rendelkezésre. A résztvevőknek egy életszerű, de nem mindennapos tűzeseti helyszínen kellett szemlét lefolytatni, nyomokat rögzíteni, fotókat készíteni.

A IV. Bács-Kiskun Megyei Helyszínelő Versenyen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság állományából Tóth Tibor r. alezredes és Giljon Attila r. százados vehette át Gyapjas János tű. ezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől.

A rendőrség és a katasztrófavédelem között, napi szintű a szakmai kapcsolattartás, hiszen a két szervezett közötti együttműködés fontos és meghatározó. Egy valós tűzeseti helyszínen a katasztrófavédelem részéről tűzvizsgálati hatósági eljárás indul, és a tűzeseti helyszíneléssel párhuzamosan a rendőrség részérő - számos esetben - a bűnügyi technikusok is helyszínelnek. A közös helyszíni szemle során fontos a feladatok egyeztetése a hatékony együttműködés érdekében. A két szervezet korábbi közös gyakorlatai és a mostani verseny is remek alkalom volt a szakmai ismeretek célirányos bővítésére, valamint a tűzvizsgálatok hatékonyságának fejlesztésére.

A gyakorlati helyszín berendezésében és a versenyfeladat elbírálásában a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója, Papp Csaba tű. százados vett részt.

 

Gratulálunk a versenyzőknek!