Hírek


Megyei események
2018. július 03. 08:07
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy mozdonynak a műanyag kapcsolószekrényében keletkezett tűz Bácsalmáson, hétfőn délelőtt. A tüzet a mozdonyvezető a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A bajai hivatásos tűzoltók a mozdonyt áramtalanították, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy traktor pótkocsija, az M9-es autópálya és az 51-es főút találkozásánál lévő körforgalomban, hétfőn délután. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint erőgép segítségével a pótkocsit kerekeire állították. A balesetben senki nem sérült meg.

Kecskeméten, a Losonczy utcában egy lakóépületen fellazult a kúpcserép. A gyalogosokat veszélyeztető cserepet a kecskeméti hivatásos tűzoltók létra segítségével eltávolították.

Hétfőn két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, hat esetben kérték a segítségüket kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.