Hírek


Megyei események
2018. július 04. 08:16
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg tizenkét négyzetméter alapterületű melléképület Jánoshalmán, a Kélesi utcában, kedden délelőtt. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Az eset során senki nem sérült meg.

Borota külterületén két nagyméretű körbálás szalma égett, kedden délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral megfékezték. Személyi sérülés nem történt.

Kalocsán, egy a Szent István úton lévő épület tetején meglazultak a cserepek. A gyalogosokat veszélyeztető cserepeket a kalocsai hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Kedden két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és nyolc esetben kérték a segítségüket kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához.