Hírek


Megyei események
2018. július 09. 08:58
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Péntek délután Kalocsán megközelítőleg ötven négyzetméteren kommunális hulladék égett. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Péntek délután a 44-es út 20. km szelvényénél Nyárlőrinc közelében, egy motor személygépjárművel ütközött. A nyárlőrinci önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók az olajszivárgást megszüntették és a helyszínt biztosították. Az eset során egy ember sérült meg.

Érsekhalmán egy melléképület teljes terjedelmében égett pénteken az esti órákban. A helyszínre kiérkező bajai hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Orgoványon egy traktor gázcsonknak ütközött szombat délután. Az orgoványi önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása alatt a gázszivárgást kézi erővel megszüntették, majd a helyszínt átadták a Dégáz szakembereinek. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnapról hétfőre virradóan Bugacon, egy fémvázas csarnok teljes terjedelmében égett. A helyszínre kiérkező kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén két esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt, nagymennyiségű víz valamint egy esetben nagyméretű, letört faág eltávolításához. További két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és három esetben lakásba történő behatoláshoz.