Hírek


Megyei események
2018. július 31. 09:08
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóépület fala kidőlt, a tető egy része beszakadt Garán, a Bunyevác utcában. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a területet átvizsgálták, majd kordonszalaggal körbezárták. Személyi sérülés nem történt.

Kecelen, az Eötvös utca végén, ötszáz négyzetméteres területen tarló égett, hétfőn délután. A keceli önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Bátyán, a szél megbontotta a templom tetőszerkezetén a bádoglemezeket. A kalocsai hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével a veszélyt jelentő lemezeket rögzítették. Személyi sérülés nem történt.

Megközelítőleg öt hektáron learatott búza, gabonaszalma égett Foktőn, a Petőfi Sándor utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn három esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák eltávolításához.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI - archívum