Hírek


Megyei események
2018. augusztus 03. 08:06
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bácsalmáson, a Szent János utcában megrongálódott egy gázcsonk, melyből szivárgott a gáz, csütörtökön délelőtt. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók kézi erővel, védősugár fedezete mellett a csonkot elszorították, és biztosították a területet a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó és egy tehergépkocsi volt érintett abban a balesetben, amely az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán történt, Kecskemét térségében, csütörtökön délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a két személygépkocsit áramtalanították, valamint a forgalmi akadályt megszüntették. Az eset során senki nem sérült meg.

Három személyautó ütközött össze az 5-ös számú főúton, Kecskemét határában, csütörtökön délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 44-es számú főúton, Kecskemét közelében, csütörtökön délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Két személygépkocsi ütközött össze az 54-es számú főúton, Bócsa közelében, csütörtökön este. A balesetben többen megsérültek. A soltvadkerti önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy utast, majd átadták a mentőknek.

Csütörtökön két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagymennyiségű csapadékvíz eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Kecskemét HTP