Hírek


Megyei események
2018. augusztus 06. 07:42
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó az 54-es számú főúton Soltvadkert közelében, vasárnap reggel. A balesetben egy ember megsérült. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunhalason, a Fácán utcában, a templom tetején lévő palák meglazultak. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók létra segítségével a palát megigazították. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről, majd fának csapódott egy személygépkocsi az 5107-es úton, Nagybaracska térségében, vasárnap este. Az autóban két ember utazott, mindketten megsérültek. A nagybaracskai katasztrófavédelmi őrs hivatásos, valamint a nagybaracskai és a dunafalvai önkéntes tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Egy személygépjármű motorterében keletkezett tűz Kiskőrösön, a Martini utca, vasárnap este. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI - archívum