Hírek


„Jövőre is jövünk” - véget ért a tűzoltó tábor Kunbaracson
2018. augusztus 06. 07:43
Egy héten keresztül gyerekzsivajtól visszhangzott a Kerek1Tábor területe, amely július 29-augusztus 4. között ifi tűzoltó bázissá alakult. A táborlakók a hét során megismerkedhettek a tűzoltó történelemmel, a tűzoltó szakfelszerelésekkel, a tűzoltó járművekkel, valamint az elsősegélynyújtás alapjaival. Interaktív programok során a csoportok elméleti és gyakorlati foglalkozásokon gyarapíthatták tudásukat.

A tábor programjai között szerepelt „tantermi” oktatás, szerelési és tűzoltási gyakorlat, elsősegélynyújtó és újraélesztési oktatás. A foglalkozások közötti szabad programok ideje alatt sem unatkoztak a gyerekek, hiszen részük volt vízipók fociban, vízibomba csatában, tábori KI MIT TUD?-ban, kipróbálhatták a füstsátrat, a puttonyfecskendővel célba lövést, valamint azt is, hogy hogyan lehet egy csapatnak egyszerre két „sílécen” egy irányba haladni.

A tűzoltó tábor záró programján a fiatalok bemutatták a hét során szerzett tudásukat.

A tűzoltók az állampolgárok segítésén túl fontos közösségszervező, értékteremtő szerepet töltenek be, jó példát mutatva és mintát adva a fiataloknak. A tábor remek alkalmat teremtett arra, hogy a fiatalok érdekes, hasznos és gyakorlatias dolgokat tanulhattak meg, amely ismeretek nagymértékben elősegítik az önmagukról és másokról való gondoskodás, valamint a másokért való önzetlen tenni akarás képességét, a felelős gondolkodást. Mindezeket az élet számos területén fel tudják majd használni, függetlenül attól mely pályát, élethivatást választják jövőjüknek.

Köszönet a táborban oktatóknak: a kerekegyházi önkormányzati tűzoltóknak és a szabadszállási önkormányzati tűzoltóknak, valamint a tábort támogató Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségnek.


 

Kapcsolódó képek:

>>> További képek a galériában <<<