Hírek


Tovább bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. szeptember 05. 12:13
Szeptember elejétől a Bács-Kiskun megyei Csikéria településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területe. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződés lejárta indokolta. A Bácsalmási járásban fekvő, nyolcszáz lelket számláló kistelepülés csatlakozásával a megye 119 településéből már 108-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül háromszáz háztartást és ötszáz kéményt érint.

Immár két éve a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve fokozatosan átveszi az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol a szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése lejár. A feladatot eddig ellátó piaci szolgáltatók pedig kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végeznek kéményseprőipari tevékenységet.
 
Csikéria, schengeni határ menti település a Bácskában, Szerbiával határos. Nevét a Csík-érről kapta, amelynek medre a mai napig megvan. A falu lakosai már nem kapnak hivatalos értesítést a kéményellenőrzésekről, attól függően, hogy szilárd vagy gázüzemű tüzelőberendezésük van, évente vagy kétévente maguk kezdeményezhetik a felülvizsgálatot. Interneten, telefonon, levélben, vagy a Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton keresztül egyeztethetik a számukra alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra. Csikéria településsel együtt tizenhét megye 2 ezer 593 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási körébe.

www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu