Hírek


Megyei események
2018. szeptember 10. 10:18
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze Lajosmizsén, a Kossuth Lajos utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésében, vasárnap délelőtt. Az ütközés következtében az egyik jármű az oldalára borult és egy ember a kocsiba szorult. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a sérültet feszítővágóval és kézi erővel szabadították ki az autóból, majd átadták a mentőknek.

Három személygépjármű ütközött össze az 51-es számú főúton, Apostag közelében, vasárnap délután. Az ütközés következtében az egyik jármű az út melletti árokba csapódott és kigyulladt. Ebben a kocsiban ketten utaztak, mindketten életüket vesztették. A második járműben utazó három ember közül ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A harmadik utast, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki az autóból, majd átadták a mentőknek. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Orgoványon, a Táncsics Mihály utcában az iskola épületének csapódott egy személygépkocsi, vasárnap délután. A balesetben nem sérült meg senki. Az orgoványi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és ellenőrizték az épületet, de szerkezeti sérülést nem tapasztaltak.

Kigyulladt egy személyautó az 5-ös számú főúton Kecskemét határában, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Egy rakomány nélküli kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse közelében, vasárnap este. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott. A balesetben egy ember megsérült egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap késő este Kecskeméten, a Március 15. utcában lévő egyik társasházban elakadt a lift, melyben egy ember tartózkodott. A kecskeméti hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével a liftet kinyitották, és a lakót kiszabadították.

Az 54-es számú főúton, Jakabszállás térségében egy személygépjármű az árokba csapódott, vasárnap késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.