Hírek


Megyei események
2018. szeptember 12. 08:05
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunhalason, az Árpád utcában egy gázóra elzáró csapjánál szivárgott a gáz, kedden délelőtt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a főcsapot elzárták, ezzel megszüntetve a szivárgást. Személyi sérülés nem történt.

Összehordott hulladék és egy állattartásra használt melléképület égett Kunpeszéren, kedden kora délután. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Tűz ütött ki egy műhelyként és raktárként használt épületben, Kiskunhalas külterületén, kedden délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy gázpalackot kivittek, többet pedig az épületben hűtöttek. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Jászszentlászlón, a Platán utcában egy melléképület és a benne tárolt faanyag égett, kedden délután.  A kiskunmajsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.