Hírek


Megyei események
2018. október 08. 07:38
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tűz keletkezett egy tízemeletes lakóépület egyik, hatodik emeleti lakásában Kecskeméten, a Bagi László utcában, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották, majd a lakás átvizsgálták és átszellőztették. Az oltási munkálatok idejére tizenkét embernek kellett elhagynia, rövid időre az otthonát. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Kecskeméten, a Stádium utca egyik társasházában a lakók erős gázszagot éreztek, vasárnap este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az épület gázbetáplálásánál a gázt elzárták, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek.

Egy személyautó szalagkorlátnak ütközött az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Kecskemét térségében, vasárnapról hétfőre virradóra. A balesetben két ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.