Hírek


Megyei események
2018. október 09. 07:42
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baján, a Szegedi úton egy személygépkocsi utasterében keletkezett tűz, hétfőn reggel. A tulajdonos egy porral oltóval az izzást megszüntette. A bajai hivatásos tűzoltók az autót átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő Lakitelek külterületén lévő tanyaépületben. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen méréseket végeztek, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy személygépkocsi motortere égett, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Kiskunfélegyháza térségében, hétfőn délután. A helyszínen tartózkodók a tüzet egy porral oltóval eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.