Hírek


Megyei események
2018. október 29. 08:07
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába, 11 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő, állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskeméten, a Mezőfi István utcában egy gázüzemű személygépjármű árokba hajtott, vasárnap délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók vízsugár védelme mellett a gáztartályt kiszakaszolták, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű csarnok, valamint raklapokon tárolt toll kapott lángra vasárnap délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén, a 451-es út mellett. A helyszínre a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a ceglédi, a szolnoki, a karcagi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az orgoványi és a kunszentmiklósi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kora délutánra körülhatárolták a tüzet. Az egységek estére eloltották a lángokat, az utómunkálatok jelenleg is folyamatban vannak. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy gázpalackot kivittek az épületből, melyet hőhatás ért, ezért egy mesterlövész ártalmatlanította azt. A tűzesetben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Négy körbála égett Akasztón, a Szabadság utcában, vasárnap délután. Az akasztói önkéntes tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Egy tizenöt négyzetméteres góré égett teljes terjedelmében, Orgovány külterületén, vasárnap délután. Az orgoványi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Vasárnapról hétfőre virradóra, Helvécia külterületén egy szelektív hulladéktároló és a körülötte lévő aljnövényzet égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották.

Vasárnap hét esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Megyei események Megyei események Megyei események
>>> További képek a galériában <<<