Hírek


Megyei események
2018. november 05. 09:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Városföldön, a Fő utcán munkavégzés közben egy gázcső megrongálódott, a gáz szivárgott, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Letért az útról és az árokba hajtott egy autó a Tiszakécskét Szentkirállyal összekötő úton, vasárnap délután. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy lakóépület egyik helyisége és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett Lajosmizse külterületén, vasárnap délután. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki nem sérülés meg. A ház lakhatatlanná vált, a lakó rokonoknál lett elszállásolva.

Vasárnap három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.