Hírek


Társasházak napja – Sajtótájékoztató a megelőzés fontosságáról, a követendő tűzmegelőzési szabályokról
2018. november 06. 13:56
Országos konzultációsorozat keretén belül a társasházakban élőknek, a tulajdonosoknak, a bérlőknek, valamint a közös képviselőknek, a lakásszövetkezeti tagoknak és az érdeklődőknek egyaránt lehetősége nyílik három napon keresztül arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

A tűzvédelmi hatósági szakemberek rendszeresen járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét – kezdte a tájékoztatót Marozsi András tű. alezredes, a kirendeltség vezetője. Ezeknek az ellenőrzéseknek elsődleges célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, valamint a követendő tűzmegelőzési szabályok erősítése. Az alezredes hangsúlyozta, a legfőbb cél az, hogy a lakóépületekben a biztonság minél jobb és magasabb szintű legyen, ez a lakók közös érdeke.

Gál Barna tű. alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője részletes tájékoztatást adott a társasházak tulajdonosait érintő problémakörök aktualitásairól, a gyűjtőkéményekről, a központi szellőzők rendszeres tisztításáról, az utólagos hőszigetelésről, pb gázpalackok tárolásáról, valamint a tűzvédelmi házirendről. Az alezredes hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet kell szentelni, hogy a menekülési útvonalakon szabadon lehessen közlekedni, a szeméttárolók rendeltetésszerűen legyenek használva, valamint, hogy a nyílt láng használatára a tűzvédelmi házirend térjen ki.

Abban az esetben, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad

vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt, segédmotor-kerékpárt tárolni,

hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most

a megye mindhárom katasztrófavédelmi kirendeltségének

– Kecskemét, Kiskunhalas és Baja –

nyílt napján személyesen is felteheti kérdéseit.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Társasházak napja – Sajtótájékoztató a megelőzés fontosságáról, a követendő tűzmegelőzési szabályokról Társasházak napja – Sajtótájékoztató a megelőzés fontosságáról, a követendő tűzmegelőzési szabályokról Társasházak napja – Sajtótájékoztató a megelőzés fontosságáról, a követendő tűzmegelőzési szabályokról
>>> További képek a galériában <<<