Hírek


Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között!
2018. november 09. 11:10
Székesfehérvár adott otthont a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A bajnokságon a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy hat fős csapat képviselte.

A felkészült és edzett mezőny tagjai - nők és férfiak egyaránt - a Magyar Professzionális Erőemelő Liga versenyszabályzata alapján több súly-, és korcsoportban mérték össze erejüket. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte. Sportszerű versengésnek és kemény küzdelmeknek lehettek tanúi a kísérők és a nézők.

A megyei csapat tagjai a mérlegelést és a megnyitót követően nagy izgalommal várták a rajtsorrendet és a bemelegítés során hasznos tanácsokkal segítették egymást, majd lelkesen buzdították az éppen súly alatt fekvő társukat. Az eredmények nem maradtak el! A csapatból Huczek Zsolt a dobogó legfelső fokára állhatott, Kovács Andreának ezüstérem, Szabó Gábornak pedig bronz került a nyakába. Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták.

 

A csapat

 

Huczek Zsolt I. hely

Kovács Andrea II. hely

Szabó Gábor III. hely

Péntek Csaba

Barna Attila

Czakó Zoltán

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy

 


 

Kapcsolódó képek:

Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között! Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között! Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között!
>>> További képek a galériában <<<