Hírek


Megyei események
2018. november 16. 08:24
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskemét külterületén egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék égett, csütörtökön délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók porral oltóval a tüzet eloltották, a kéményt átvizsgálták és az éghető anyagot eltávolították, valamint értesítették a kéményseprőt.

Egy romos faház égett Tiszakécskén, a Dózsa telep utcában, csütörtökön délután. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Négy bála égett egy utánfutón Szabadszálláson, a Mester utcában, csütörtökön délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a bálákat egy vízsugárral eloltották.

Kecskeméten, a Kamilla utcában egy lakóépület kéményében lerakodott korom égett, csütörtökön éjszaka. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították és hőkamerával átvizsgálták, valamint értesítették a kéményseprőt. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.