Hírek


Megyei események
2018. november 20. 07:28
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fülöpszálláson, az Ady Endre utcában egy melléképület kéményében lerakodott korom égett, hétfőn délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, valamint értesítették a kéményseprőt. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóház kéménye, épületen kívül izzott Kiskunhalas külterületén, hétfőn kora este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az izzást megszüntették, értesítették a kéményseprőt.

Egy lassú jármű és egy személygépkocsi ütközött össze az 52-es számú főút Fülöpszállás és Kecskemét közötti szakaszán, Kisizsák térségében, hétfőn kora este. A szabadszállási önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a személyautóba beszorult két sérültet feszítővágóval kiszabadították, majd átadták a mentőknek.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.