Hírek


Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat kapott Simó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester a Bács-Kiskun megyei Prima Díj átadó ünnepségen
2018. november 26. 08:17
Bács-Kiskun megyében pénteken adták át a Megyei Prima Díjakat a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelenős eredményt elérő személyeknek. Ezen a rangos eseményen vehették át az elismertek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség Bács-Kiskun megyei szervezetének kitüntető címeit is, úgymint az év menedzsere, az év vendéglátója, az év agrárvállalkozója, az év elektromos kivitelezője és a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjakat.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat - Simó Mihály, tűzoltó főtörzsőrmester, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója kapta.

Simó Mihály kiváló tűzoltó, 2010-óta teljesít szolgálatot a Kiskunfélegyházi Tűzoltó-parancsnokságon. Munkájában elhivatott, feladatait pontosan, lelkiismeretesen és megbízhatóan hajtja végre. A tűzoltó munkát élethivatásának tekinti. Simó Mihály több alkalommal bizonyította rátermettségét és elhivatottságát. Így történt ez múlt év októberében is, amikor a főtörzsőrmester Tiszaalpár településen, szabadnapján segített egy idős hölgyön, aki rosszullétre panaszkodott, később eszméletét vesztette, leállt a légzése és pulzusa sem volt. Simó Mihály értesítette a mentőket és közben hozzálátott az újraélesztéshez. Gyors helyzetfelismerésének köszönhetően megmentette az idős hölgy életét.