Hírek


Megyei események
2018. december 04. 07:57
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bácsbokodon, a Damjanich utcában egy melléképület középső részén, egy húsz négyzetméteres tűzifa tároló égett, hétfőn délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze az 51-es számú főúton, Apostag térségében, hétfőn délelőtt. Az ütközés következtében a személyautó az út menti árokba csapódott, egy ember az autóba szorult. A solti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a sérültet, őt a mentők kórházba szállították.

Egy tanyaépületben csaptak fel a lángok Tiszaalpár külterületén, hétfőn délután. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok során a tűzoltók az épületből kivittek egy embert, aki a mentők megállapítása szerint életét vesztette. Az ingatlanban három gázpalackot találtak a tűzoltók, amelyeket nem ért hőhatás. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Bácsalmáson, a vasútállomáson egy diesel mozdonyban keletkezett tűz, hétfőn délután. A bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók két porral oltóval és két habbal oltóval a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.