Hírek


Megyei események
2018. december 06. 09:00
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és az út mellett lévő árokban az oldalára borult egy személygépkocsi Csengőd külterületén, szerdán reggel. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet és áramtalanították. A balesetben senki nem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött, az ütközés következtében az egyik jármű villanyoszlopnak hajtott az 52-es főúton, Solt belterületén, szerdán délelőtt. A balesetben egy ember megsérült. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Páhi külterületén egy kisteherautó félig árokba csúszott, szerdán kora délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet kihúzták az árokból. Személyi sérülés nem történt.

Egy harminc négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett Jánoshalmán, a Magyar László utcában, szerdán délután. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy megközelítőleg negyven négyzetméteres színben tűzifa égett Csengődön, a Tompa Mihály utcában, szerdáról csütörtökre virradóra. Az akasztói önkéntes és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, a tűz a főépületre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Egy motorvonat és egy személyautó ütközött össze, az 55-ös számú főút Baja és Pörböly közötti szakaszán lévő vasúti átjáróban, csütörtökön kora reggel. A személyautóban két ember utazott, mindketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint segítettek az utasoknak biztonságosan átszállni a mentesítő járatra. A vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg.

Szerdán négy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Baja HTP


 

Kapcsolódó képek:

Megyei események Megyei események