Hírek


Miniszteri elismerés a tűzoltógépjármű vezetők felkészítésében végzett kimagasló munkáért
2019. február 01. 14:12
Ünnepélyes keretek között vették át elismerésüket január 31-én a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságának legjobbjai a Rendőrség Igazgatási Központjában. A legeredményesebb igazgatóságok képviselői mellett a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kiképzőket és sportszervezőket is díjazták.

Az ünnepségen belügyminiszteri elismerésben részesültek a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, valamint a legeredményesebb kiképzési és sportszervezési tevékenységet végzők. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere emléktárgyat adományozott Trszkits Gábor tűzoltó őrmesternek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.

Trszkits Gábor tűzoltó őrmester 2012. december 1-jén kezdte szakmai pályafutását a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában beosztott tűzoltóként, majd 2014 decemberétől gépjárművezetői beosztásban dolgozik. Magas szintű műszaki felkészültségének köszönhetően 2015-ben gépjármű vezetéstechnikai szakoktatói végzettséget szerzett. Ezt követően a megyében és az országban több helyen is a gépjárművezetők oktatását végzi. A megyében megrendezett gépjárművezetői versenyeket ő bonyolítja le, továbbá ő koordinálja a pálya kijelöléseket is. A feladatokat mindig lelkiismeretesen, pontosan és eredményesen teljesíti.

Fotó: Péter Zsolt tű. alezredes - BM OKF GEK