Hírek


Megyei események
2019. február 06. 09:50
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Hat önálló lakásból álló épület egyik lakásában keletkezett tűz Kecskeméten, a Táncsics Mihály utcában, kedden délután. A helyiségben felhalmozott ruhák és berendezési tárgyak égtek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek, két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzoltók a területet hőkamerával átvizsgálták, a tűz a tetőszerkezetre és a többi lakásra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében, kedden délután. A balesetben ketten megsérültek egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Két személygépkocsi ütközött az 52-es számú főúton a kerekegyházi leágazásnál, kedden délután. A balesetben senki nem sérült meg. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kerekegyházán, a Dózsa György utcában egy családi ház kéménye körül égett a tető tizenöt négyzetméteres területen, kedden délután. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, a kéményseprőt értesítették.

Kiskunhalason, a Korvin utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott korom izzott, kedden este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az izzást megszüntették, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Egy megközelítőleg ötven négyzetméteres ház égett teljes terjedelmében Tiszaalpáron, a Bethlen Gábor utcában, keddről szerdára virradóra. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A ház lakója rokonoknál lett elszállásolva.

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat összehordott szemét tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy