Hírek


Megyei események
2019. február 20. 08:06
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 13 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskeméten, a Március 15. utcában egy társasház erkélyén lévő drótos üveg a járda felé lóg, kedd délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járókelőket veszélyeztető üveget eltávolították.

Két kamion ütközött össze az 55-ös főúton, a bajai Türr István hídnál, kedd délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították. A balesetben senki nem sérült meg.

Száraz növényzet égett egy tanya udvarán Kecskemét külterületén, kedd délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, a lángokat egy vízsugárral megfékezték. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy holttestet találtak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy hatvan négyzetméteres lakóépületben keletkezett tűz Kecskeméten, a Máriahegy tanyán, kedd délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzoltók három gázpalackot vittek ki az épületből. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Kedd délután Kecskeméten, a Kuruc körúton egy személygépkocsi gázcsonknak ütközött, melynek következtében szivárgott a gáz. A kecskeméti hivatásos tűzoltók biztonsági okokból a gázszivárgás körzetében a területet lezárták és biztosították, valamint megszüntették a szivárgást. Ezt követően a helyszínt átadták a rendőrségnek és a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Kedden tizenegy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt, nagyméretű fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra: az erdő- és vegetációtűzre. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek. Fontos a szabadtéri tüzek megelőzése, ezért a szabadtéri égetés szabályait betartva, fokozott óvatossággal tartózkodjon mindenki a szabadban!

 

Fotó: Baja HTP